Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Το όνομα του Daily Deli. Τουτέστιν, η καθημερινή ντελι- κατέσα. Που σημαίνει ότι κάποιοι στη Θεσσαλονίκη φροντίζουν να μας φέρουν όλες τις νοστιμιές που θα θέλαμε να έχουμε στο καθημερινό μας τραπέζι, αλλά και στις εξαιρετικές gourmet στιγμές μας. Και αυτοί είναι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Κουκουβίτης, που με χαρά και περηφάνια μας καλούν στο καινούργιο τους Deli: ένα κουκλίστικο μαγαζάκι με όμορφη τερακότα στο δάπεδο και γαλάζιο φωτισμό στην οροφή, μια σταλιά χώρος, που όμως χωράει πράματα και θάματα. Κατ' αρχάς, τυριά: 51 είδη ελληνικών (σχεδόν όλα τα ΠΟΠ) και αλλοδαπών. Κάποια, ολοκαίνουργιες ανακαλύψεις, όπως το αρσενικό λαδοτύρι της Νάξου και η φρουμαέ-λα Δαλμαδούρας. Και επειδή κάθε τυρί θέλει το μαχαίρι του, μας έφεραν κάτι στιλάτα εργαλεία κοπής... σκέτα bibelo. Νούμπουλο Κέρκυρας, σύγγλινο και λουκάνικα Μάνης, σαλάμι Λευκάδας και τα προϊόντα Στρεμμένου είναι ορισμένα μόνο από τα αλλαντικά. Επιπλέον, καβουρμάς, παριζάκι και σουτζούκι από βοδινό κρέας. Αποκλειστικότητες, παρακαλώ. Προσούτο Πάρμας, hamon pata negra, bresaola, spek, ossobuco, T-bone steak. Επιλεγμένα αλίπαστα. Ολόκληρη η γκάμα οπό τα "Μυλέλια». Γλάσο ροδιού, μέλι, λάδι και καρπάτσιο τρούφας. Εξαιρετική συλλογή από βαλσαμικά ξίδια. Άσε που σε αυτή την επίσκεψη ανακάλυψα τη ροδοζάχαρη από την Ιερά Μονή της Αιγιαλείας και το περγαμόντο από την Κέρκυρα. (Daily Deli: Ζεύξιδος 4, Θεσσαλονίκη, 2310 286869, Ε-mail: deli@tropis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου